PRIDE

Hej finaste ni! Igår var jag och Tomas uppe i Stockholm för att kolla prideparaden och bara strosa runt. Vi tog tåget tidigt på morgonen och spenderade förmiddagen i butiker, åt supergod pizza till lunch (skulle kunna leva på chevré+citron+honung+fikonpizza veraviga dag tror jag) innan det var dags för paraden att dra genom stan. Det var så himla härlig stämning, folk var glada och fria och det var liksom allas dag. Så väldigt fint ändå!
 
Det var verkligen superroligt att se Stockholm pride, har bara gått i Örebros parad innan och det här är ju så mycket större och så mycket mer. Det var regnbågsfärger i hela stan, på människor och flaggor, vädret var på topp (förrutom en störtskur i sedvanlig ordning i detta land och folk went crazzzy men vi klarade oss under ett tak, hehe) och dagen var kort och gott ganska fantastisk. Min favoritstad med min favoritperson och det kan liksom inte bli mycket bättre än så. Han introducerade mig även för Sci-Fi bokhandeln som ligger i Gamla Stan och det känns lite som att en har missat en hel värld. De hade verkligen finaste utgåvorna någonsin av litterära klassiker plus en massa Harry Potter och jag fattar inte varför jag aldrig varit där tidigare, måste gått förbi otaliga gånger ju? 
 
Sammanfattningsvis kan vi säga att det var en väldigt bra dag synonym med ordet kärlek och att jag var väldigt lycklig, fast meget meget trött, när vi satte oss på ett proppfyllt tåg hemåt Örebro och ett väntande Donken för mat. Massamassa kärlek till er med, alla dagar på året! <3
 
guldkanter | | Kommentera |

& OTHER STORIES

& other stories är en butik som jag aldrig fysiskt varit inne i (det där med webbshoppar är ju en helt annan sak dock...). Men när vi var i Stockholm nu fick jag syn på butiken och vi (jag) bestämde oss (mig) för att ta en titt! Ganska mycket folk pga. ganska mycket rea, och orken fanns inte riktigt där så jag fastnade vid hudvårdshörnan där det var pretty much chill i jämförelse med resterande koazzet. Fast där stod jag en lång stund för himmel vad gott allt luktade, skulle kunna tänka mig prick varenda doft i typ allt runtom mig. Mamma hittade dock denna, Botanic Whisper, som seriöst är bland det bästa jag någonsin känt i doftväg. Gosh vad underbar. Jag som inte ens gillar koriander och faller pladask ändå. På rea var de också, så bara 45 pix/styck. Bättre kan det nog inte bli! Förpackningen är ju ett plus i kanten också, så himla fin. 
 
På Haymarket hade de bodylotion i pump när en gick ut från duschen, fastmonterad på väggen, klar att användas på direkten liksom. Så väldigt smidigt kände jag som är van vid mina Body Shop-burkar med body butter. Jag tror dock jag hittat en ny favoritserie därinne på & other stories, med pump och allt. Gillar skarpt.
 
nya saker, resor | | Kommentera |

STHLM: DAG 2

Dagen efter konserten vaknade jag runt halv tio och trots 8 h sömn + skönaste sängen var jag supertrött, kanske på grund av alla intryck från kvällen innan. Och ja, jag bara måste säga det igen: hon var så fruktansvärt bra. Helt outstanding. Jag har fortfarande lite svårt att greppa det liksom. Vi gjorde oss iallafall i ordning och gick ned för att äta frukost.
 
Jag är ingen frukostmänniska och så är det bara. Hatar att äta när en fortfarande är trött. Men bor en på hotell är det en annan sak helt plötsligt, för det kan ju vara något av det bästa som finns på denna jord. Att lilla jag lyckades konsumera allt detta är ju ändå ganska otroligt det med, men Scandics frukost är grym var en än bor. Lite orutinerat på Haymarket kanske, mycket spring och så, men det fanns massa frukt och då är jag prima nöjd ändå!
 
Därefter checkade vi ut och begav oss ut på stan i ett soligt sommarstockholm.
 
Vi gick i alla de butiker vi inte hunnit till dagen innan: Iris Hantverk (där jag köpte en filt, visar en annan dag!), Zara Home (igen okej, och jag köpte en till filt okej. Stolt ägare av filtar i plural är jag numera), Granit som jag älskar men aldrig handlar i pga. allt är så tungt att få med sig hem, Illums Bolighus med doftljus och annat fint jag cravade sönder över men skippade då de var fasligt dyra, och NK för att kika på för dyra saker återigen(en kan alltid drömma litegrann ändå!). 
 
När blodsockret började droppa slog vi oss ned på Espressohouse för en frappe och lite vila efter timmar av promenerande. Coolaste espressohouse i landet förresten, med egen barrista och allt.
 
Påväg tillbaka till hotellet för att hämta våra resväskor stötte vi på detta vackra. Hur han har gjort detta vet jag inte men att konstnären är otroligt duktig tror jag alla ser. Fantastiskt vad talang det finns på detta klot.
 
Tanken var att vi skulle äta på Vapiano men vi bestämde oss för att skippa det eftersom det var så varmt att hungern inte existerade just då, även fast det skar i hjärtat. Istället köpte vi lite sushirullar som funkar väldigt bra det med. Bästa påfundet ändå.
 
Innan vi gick mot centralen hann vi ned till Hötorgshallen för att köpa lite torkad frukt och bara det stället är anledning nog för mig att vilja flytta hit. Pierias Livs har allt en kan tänka sig för inga pengar alls om en jämför med dagligvaruhandeln. Vi hann även stöta på Emil, en gammal kompis från grundskolan som jag inte sett på år och dar (ganska exakt ett år sedan, tiden flyger iväg). Kul att vi stöter på varandra i Stockholm när vi bor i samma lilla Örebro hela året annars, haha.
 
Sedan satte vi oss på bussen hem, men hjärtat var inte så tungt ändå, för jag kommer tillbaka till huvudstaden redan på lördag faktiskt (imorgon för er, tidsinställt is the bomb när en jobbar och har sig). Jag och Tomas ska dit och titta på/joina Prideparaden och jag är supertaggad! Han kommer hit fredag kväll, idag alltså, och så åker vi tidigt imorgon bitti. Wiee. Tusen kramar till er <3
 
guldkanter | | Kommentera |
Upp