EN GÅNG VAR VI PÅ VAPIANO TVÅ GÅNGER

 
Den här datorn är alltså absolut, officiellt, långsammast i hela universum och har vägrat importera några bilder från min mobil ö.h.t., men nu är vi back on track (verkar det som, peppar peppar) så att jag äntligen kan slänga ihop ett litet inlägg om min och mammas resa till huvudstaden där vi spenderade torsdagen och fredagen. Förbered er på en mindre bildbomb. Mest på mat är den också.
 
Vi åkte buss från Öret tidigt på morgonen och kom fram till en ganska kallt Stockholm, men vad gör det när staden är såhär fin? Ja, Hötorget är nästan lite för fint och bodde jag i Stockholm skulle jag tillbringa så mycket tid som möjligt där tror jag. Älskar ju blommor så det säger kanske sig självt, haha. Dagen spenderades iallafall på stan med shopping i ett ganska soligt väder till slut, och lite fika på det! 
 
Efter lite tvekande angående föreställning på Stadsteatern som vi beslutade att inte gå på och en kvällspromenad slutade vi på Vapiano som måste vara v-ä-r-l-d-e-n-s bästa restaurang, någonsin. Ever. Jag åt en pizza med chèvre, need I say more? Det var citronklyftor på den också. Låter skumt, men det var det inte. Inte alls faktiskt, snarare tvärtom. Himla gott, bör testas av alla!
 
Vi fick gratis te och kaffe också för att vi svarade på en undersökning som inte tog någon tid alls. Jättevärt, plus att jag blev lite kär i te-koncepts-grejen. Vill ha.
 
Jag testade på mascarpone också och var jättemisstänksam pga... ja, det är en ost, fast den ser ut som grädde? Men jag gillade det! Jag menar, klart jag gjorde, det var ju sött och innehöll säkert massvis med socker. Tyvärr gillar en ju socker lite för mycket för sitt eget bästa. Usch.
 
Natten spenderades på Scandic Grand Central, favvohotellet, mest pga. deras frukost. Allt det här bestämde jag mig alltså för att äta morgonen efter?
 
Och jag åt upp det? Hur är det ens möjligt att få ner i min yttepyttekropp undrar jag? 
 
Efter frukost tod vi tunnelbanan till söder där vi gick av vid fel station. Jättekul, verkligen. MEN vi hamnade vid kaktusaffären som Therese Lindgren besökte i en av sina vloggar så helt fel var det ju inte ändå. Emilia <3 kaktusar.
 
Söder är fint. Gamla stan är fint (om än jättetrångt). Hela Stockholm är fint.
 
Innan vi tog bussen hem igen hann vi äta superdupersnabbt på ...*drumroll*... Vapiano, igen! En kan inte få för mycket Vapiano sa mamma och det är få saker som är mer sanna än det påståendet skulle jag säga. 
 
Sen tog bussen oss hem mot Örebro igen, och det var mörkt och disigt och busschauffören körde svinsnabbt och det var smått obehagligt men jag och mamma kollade på film hela vägen så det var ganska lugnt ändå. 
 
Samma kväll, alltså fredag, kl. 23.57 lämnade jag även in Uppsatsen med stort U. Två minuter innan deadline, puh. Det är verkligen såå skönt att den är klar, struntar nästan i vad jag får för betyg, jag är bara glad att jag aldrig mer behöver se den typ. Godnatt! <3
 
vardag | | Kommentera |

EN MASSA BLOMMOR OCH EN PÅSKMARKNAD

 
Igår var jag och mamma i Wadköping en sväng, och alltså, vem kan låta bli att älska den platsen trots mulet väder igår? Mitt sommarjobb för två år sedan var förlagt där och vi kan ju snacka om sommaridyll. Eller, idyll överhuvudtaget! Som vanligt på alla marknader i Wadköping så köpte vi inget, det är väl mer känslan av att gå runt där bland alla stånd och kika på grejer som är mysig. Plus att det finns ganska många gulliga småbutiker i Wadköping numera som en kan springa runt i!
 
I Stadsparken är det just nu öppet i växthuset också, så en kan gå in och kika på alla fina vårlökar som blommar några veckor tidigare än ute och få upp sina vårfeels. Och det är ju ingen överraskning att jag diggar blommor direkt, så den lilla traditionen att ta sig dit gillar jag väldigt mycket. De har byggt upp ett helt landskap, om än ganska litet, men med bara en massa vårblomster! Varning för en mindre bildbomb.
 
Idag, måndag, har jag inte gjort ett dyft faktiskt. Förklaringen stavas påsklov, något som känns jättekonstigt, hade ju sportlov för bara tre veckor sedan? Menmen, min ledighet har gjort att jag idag endast tittat på serier (aka Degrassi) och youtube (aka catchat upp på Therese Lindgrens videos) samt ätit frukost hela dagen. Bokstavligt talat, frukost till frukost, yoghurt och macka till lunch, alltså frukost, flingor och mjölk till middag, frukost det med. Sånt en kan göra när en är ledig, och mat som mat känner jag. Nu, sådär lagom sent som jag alltid kommer igång med saker, ska jag sätta mig och försöka skriva lite på uppsatsen om revolutionen, något jag försökt med hela dagen och lyckats prokrastinera bort duktig som en är. Tackochlov att den blev förlängd till på fredag säger jag bara. Plus att en helt ledig dag behövs ibland, gör så himeeeela mycket saker jämt så att andas emellanåt är också skönt. Godnatt!
 
vardag | | Kommentera |

VÄRMEABSTINENS PÅ HÖG NIVÅ

 
En skulle kunna tro att jag är utomlands någonstans där det är 35 grader och sol när en ser det här and I most certainly wish. Är inne i någon period av sol-värme-utomlands-abstinens just nu och plågar mig själv genom att sitta och kolla på resor till Barcelona typ varje vecka fast jag vet att tiden till det antagligen inte kommer finnas förrän i höst. Egentligen var tanken att jag skulle åka nu i vår i några nätter, sen kom dans och musikal och skola och annat (läs livet) emellan, men tanken skaver lite just nu, minst sagt. Jaja, en får väl drömma så länge!
 
Bilderna är förresten från Blomsterlandet där jag var med mamma och köpte påskliljor och penséer igår. Våren är iallafall äntligen (snart) här till 100% och det är ju alltid något som är fint. Annat fint var Blomsterlandet där en kunde stå vid citrusträden och ta in doften från blommorna och drömma sig bort till varmare breddgrader en stund. Tips för att bota jag-önskar-jag-var-på-en-varmare-och-soligare-plats-sjukan litegrann!
 
annat | | Kommentera |
Upp