PÅSKHELGEN I GIFFAR OCH BILDER

Hej bästa! Idag är sista dagen på lovet för min del. Det är sista lovdagen någonsin egentligen, för snart tar jag studenten och då börjar allvaret. Knas. Det känns helt okej att komma tillbaka till skolan ändå. Hur det blir får vi se imorgon. Lovet har varit väldigt fint i vilket fall. Jag har träffat så mycket bra människor och bara varit. Jag tänkte nu dela med mig av den sista delen av detta lov - min påskhelg, från lördag till idag!
 
Jag startade helgen med ett bad sådär på morgonkvisten, trots förbud mot att använda för mycket vatten i Öret pga. vattenbrist. Badass en är ändå. Att bada är ju dock det bästa jag vet och bättre start på i princip vad som helst kan en inte få. Jag ska faktiskt ta ett kvällsbad när jag skrivit klart detta inlägg.
 
Dagen innan (torsdag) hade jag plockat fram floristen inom mig och skapat detta påskiga i en Ernst-vas. Gult är himla fint för tillfället och få saker är så våriga som lökväxter i min mening.
 
Jag har en väldans söt katt. Främst när hon är lugn och sover men det gör hon nästan jämt. Finaste. <3
 
Mitt påskägg i år bestod av choklad från Nicolas Vahé. Chokladägg med smak av kanel - vuxengodis javisst! Väldigt goda dock, och väldigt fina att titta på!
 
Till lunch åt jag libabröd med philadelphia, tomat och spenat ackompanjerat av Youtube! 
 
Jag och katten hade fotoshoot under dagen också. Hon uppskattar mig lika mycket som jag uppskattar henne, speciellt när jag stör henne när hon sover. 
 
Men mina katter gillar mig, lovar. Och ja, detta är en annan katt än den på bilderna ovan så bli inte förvirrade. De är dock syskon, därav likheten. Och ja, de gillar mig faktiskt på riktigt, trots att jag gosar sönder dem ibland. Jag gör det bara av kärlek liksom.
 
Typ såhär såg jag ut i selfiespegeln i mitt rum. Spegeln står faktiskt på skrivbordet men jag gillar att ha den där. Då kan en titta på sig själv när en pluggar och det är ju alltid trevligt säger vi. Nej, men rummet ser större ut med fler speglar och det gillar jag. 
 
Vid 17 kom mormor på påskmiddag, det var ju påskafton och allt. I min familj tar vi dock inte jätteallvarligt på högtider så det blev tacos. Svensk husmanskost 101 med andra ord. 
 
Så blev det söndag och jag såg ut såhär. Jag har de senaste dagarna börjat sminka mig igen, mest för att det är kul att bara stå och leka i en timme. Förr kunde jag ju dock inte gå ut utan smink utan att känna mig hemsk och det är jag glad för att jag kommit över idag!
 
Jag och mamma åkte ut till mitt favoritstråk i Karlslund för en promenad. Här ska jag spendera mer tid i sommar!
 
Därefter styrde vi mot Tant Grön för att kika runt lite. De har en massa vårblommor nu och blir en inte litelite gladare bara av att se dessa? Tant Grön är så mysigt också, och det är så jäkla coolt hur ett par systrar hade en dröm, köpte ett växthus och fick verksamheten att expandera till allt detta! 
 
Väl hemma igen var både jag och mamma supertrötta av oklar anledning och jag somnade i min säng någon timme framför Harry Potter (and the Chamber of Secrets såklart). Det var lite för länge sedan jag såg en HP-film. 
 
Framåt kvällen tog jag en promenad upp mot stan i solen. Solen värmde inget alls och det var väldigt väldigt kallt men fint var det.
 
Trots kylan skulle jag dock möta Ellen och Jon för uteserveringsmys. Jag drack piña colada, de varsit glas vin och där satt vi och pratade i några timmar. Det blev dock för kallt så vi gick vidare hem till dem (de har lyxen och bor bokstavligt talat precis runt hörnet) för att baka frallor och titta på hockey. Finare kväll ändå. <3
 
Jag snodde denna bild från Ellens instagram hihi, men den var fin så jag tog mig rätten. Hoppas det var ok!
 
Jag var hemma efter tolv, sminkade av mig och där var den dagen slut. Dödstrött somnade jag framför magins värld igen. 
 
Idag åt jag en fin frukost och tog kort på en rolig katt under morgonen. Under dagen tog jag sedan en promenad upp till stan, mest för att läsa en stund på vägen fram och tillbaka men det var så fruktansvärt kallt att jag tog bussen hem istället. 
 
Inget gymnasiearbete har dock skrivits under lovet och inget tal till svenska nationella heller men jag har hela långa veckan på mig. Känner jag mig själv rätt är jag klar imorgon ändå. Hoppas ni har haft en fin påskhelg ni med så hörs vi, pussen!
 
vardag | | Kommentera |

OCH LIVENIGHT SOM HELHET

Vårt slutprojekt för vår tid på Rytmus Örebro blev verkligen en så himla fin kväll. Utöver min egna akt var jag med på flera stycken till, liksom de flesta andra av mina klasskamrater var med på varandras akter, så mycket fläng mellan de två olika scenerna blev det, och visst var en dötrött efter några timmar, men det var så värt det för vi hade så kul. Vi startade redan vid 15 med fina Hay Soe´s akt och efter det rullade schemat på fram till 23:00 när Tomas akt avslutade kvällen med säckpipa och hela baletten. Alla var så fina, kvällen var så fin, ljussättningen var fin, alltihop vara bara allmänt fint. Fint är mitt favoritord om ni inte märkt det tidigare. Det kändes som om hela klassen steppade upp sig ett steg och lyfte kvällen. Jag knäppte självklart en hel del bilder under de timmar vi höll på också - dokumentation är viktigt!
 
Den ena scenen, Kulti, några timmar innan allt drog igång. Älskar symmetrin.
 
Hur fin ljussättning hade inte Miranda under sin akt? Hon var förövrigt toppklass som Henrik i Bonusfamiljen skulle sagt.
 
Anledningen till att jag ville vara på den övre scenen, Multi, under min egen akt var egentligen enbart pga. rökmaskinen. Under alla akter där vällde röken fram över scenen. Så effektfullt ändå. 
 
Agnes sjöng om sista kvällen med gänget och även fast vi har två månader i skolan kvar så var detta på sätt och vis den sista kvällen, för aldrig mer kommer vi stå på scen ihop på detta sätt. Det är ändå något vi gjort i nästan tre års tid. Lite vemodigt känns det. 
 
Alltså Vincent, stöttande klasskompis som står längst fram ändå. <3
 
Älskar denna bild - levnadsgladare kille än Hay Soe får en leta efter med ljus och lykta tror jag, framför allt bakom pianot eller på scen över huvud taget. 
 
Och så kanske kvällens roligaste bild. Sista låten hade klingat ut i vilken Calle hade spelat säckpipa i kilt och knästrumpor och allt som hör det där till. Alla i klassen fick varsin cazzo som det spelades flitigt på en stund in på roddningen. En timme tog det att plocka isär scenerna och köra tillbaka alla instrument till skolan, och så var LiveNight över. 
 
Jag såg ut såhär under kvällen + mina trogna Vans på fötterna. Bestämmelsen i klassen var svart klädsel för att alla skulle matcha, och jag valde att ha det även på min egen akt. Jag totalt älskade sminkningen som tog en evighet av pilljobb för att få ihop. En massa silverglitter i håret hade jag också men det ville inte synas på bild. Att Mike utropade "glitter!" när han såg mig gjorde det dock så värt det. Finaste finaste. 
 
Här är han förresten - Mike. Jag älskar denna bild från min akt så den får avsluta detta inlägg. Cred till Katarina. Det här var en kväll jag sent kommer glömma. Att stå på scen är det jag vill göra - oavsett vad.
 
guldkanter, musik | | Kommentera |

REPEAT. || MIN LIVENIGHT-AKT PÅ VIDEO

 
Här har ni den, videon från min akt under LiveNight 2017 som jag skrev att jag kanske kunde få upp här på bloggen. Jag snodde videon från det skolan filmade så kvalitén är inte toppen för varken ljud eller bild men ni får en helhetsbild vilket fall som helst! Tvungen att ladda upp den på YouTube för att kunna visa den här var jag också, jag som aldrig laddat upp ett klipp där innan. I och med detta togs inte bara min oskuld vid gitarren eller loopingmakapären genom LiveNight utan även när det kommer till uppladdningar vid ett medie jag använder varje dag togs den. En lär sig något nytt nästan jämt. Det kändes lite läskigt helt ärligt - det här med att visa videon här på bloggen och på YouTube ö.h.t. känns lite läskigt. Plötsligt har hela världen på något sätt tillgång till det jag gjort rent musikaliskt, och inte bara i text som det varit innan. Det finns en video uppe där jag ensam musicerar. Hjälp skriker mitt lilla hjärta.
 
Jag gjorde ett blogginlägg om hur just min akt gick redan dagen eftrer LiveNight, läs det här. Och vidare vill jag bara tillägga att jag vet att jag inte borde vara rädd för att ni ska se detta för egentligen är jag förbannat stolt över det jag har åstadkommit. Jag inser det först nu, i skrivande stund - vad bra det jag gjorde var och blev. Tänk, det här är något jag har skapat alldeles själv, utan hjälp av någon annan. Jag kan själv. Jag lyckades. Jag spelade allt själv. Tacka tekniken säger jag bara. Jag får tårara i ögonen när jag ser klippet faktiskt, och en klump i halsen. Det ligger så mycket tid och ansträngning bakom detta. Så mycket hjärta och själ och tanke och och känsla mod och kraft- jag har lagt ned allt i det här. Det är just sånt här jag brinner för - att utmana mig själv, att tänja på gränser. Det här är musik som på många sätt heller aldrig tidigare har framförts. Det känns coolt och kul ändå. Jag är ganska cool ändå. Och fy fan vad bra jag är. 
 
guldkanter, musik | | Kommentera |
Upp