DRÖMFRULLE

När frukosten tar längre tid att slänga ihop än middagen, då vet en att det är söndag känner jag. Och min frukost imorse var wow. Smoothiebowl på avokado+ananas+grönkål toppat med chia, kiwi och kokos, hembakt bröd (!) med färskost, tomat och basilika, hempressad apelsinjuice och mitt favvo-te (hallon) med massa honung i. Bra start på dagen ändå. Inte vardagsvänlig dock. 
 
Nu ska jag rulla iväg mot Ikea med Love och Klara, peppen! I eftermiddag väntas möte med min grupp inför vårt teaterprojekt (faktiskt kallat Teaterprojektet i bestämd form och allt, stora grejer detta) och sen tänker jag dansa + sjunga + laga blomkålburgare till middag. Hoppas ni får en fin dag ni med, pussen! 
 
vardag | | Kommentera |

SPELMAN PÅ TAKET @ MALMÖ

Igår var en fin dag. Jag hade mickteknik på morgonen - så kul lektion! - plus en timmes drama - kanske en ännu roligare lektion! - innan vi vid 14 rullade ned mot Malmö. Det har varit lite kämpigt den här veckan. Ångest hit och dit, allt är nytt, en passar inte in osv. osv. I slutet av veckan har det dock lättat, mycket skönt. Nu är det kul. Kul att kämpa, öva, svettas, ha brutal träningsvärk och känna att en lever. Det gjorde jag kanske som mest igår dock, då vi anlände till Malmö och gick till Lush. Mmm. Jag älskar för övrigt Malmö. Jag var ju där och sökte skola i början av april och fick en instant känsla av att jag måste bo där någon dag. Och det måste jag nog.
 
När det blev dags för middag trotsade Love, Petter, Felix och jag strömmen av nudlar/falafel, promenerade 20 min till en hamburgerställe som skulle vara himla bra - och om det var! Ångrar inget. Charlie´s hette det, och de hade den antagligen godaste halloumiburgaren jag ätit, med kimchi och allt + sötpotatispommes.
 
Bara titta. Dröm ju.
 
Ännu bättre att sitta i solen med fina nya vänner, och med en ännu finare kväll framför oss. Åh. Vi var nämligen i Malmö hela klassen för att se genrepet av Spelman på taket på Malmö Opera. Lyckan i att få gå på föreställning, oavsett vad, är väldigt fin ändå. Allt var fint.
 
Och jag älskade den. Enkel och vacker scenografi, en drabbande handling, väldigt aktuell, otroliga ensemblenummer i all sin enkelhet och härlig musik. För mig som inte visste så mycket om just denna musikal innan var den nya upptäckten ganska fantastisk. Jag blev även förvånad över scenens storlek + ensemblens storlek då jag aldrig varit på Malmö Opera tidigare. Det var så mycket av allt. Så stort. Underbart. Efter över 3 timmar bänkade framför scenen åkte vi tillbaka hem mot Bjärnum för klassfest ända in på småtimmarna. Idag har dansats/stretchats, druckits te med Love, bakats bröd, lagats middag, sjungits och nu ska jag cykla iväg för klasshäng framför andra HP-filmen. Ytterligare en finare kväll med andra ord. Jag börjar trivas här nu.
 
vardag | | Kommentera |

FÖRSTA VECKAN I BJÄRNUM

Hej efter ofrivillig bloggpaus på över en vecka, men med så mycket nya intryck efter att ha flyttat ned hit och med så mycket annat i tankarna har jag somnat så fort jag lagt huvudet på kudden om kvällarna och tiden för bloggen har inte funnits till. Idag är det dock söndag, jag ska inte öva dans förens 12, och sitter nu och väntar på en tvättmaskin (boka tvättid 07 en söndag ändå) - ett ypperligt tillfälle att uppdatera er lite! Jag flyttade ju ned i onsdags förra veckan, och mamma stannade sedan här till på söndag. Oj vad det känns som en evighet sedan! Vi spenderade de där dagarna med att åka till Ikea för att köpa allt det där en upptäcker att en inte har men behöver när en flyttar in, som ett stort badrumsskåp typ, då det i badrummet var på tok för litet för alla Lush-produkter. Jag och mamma handlade även en massa på Maxi, spenderade en dag i Hässleholm som ligger cirkus 20 min härifrån och är närmsta staden till hålan som är Bjärnum. Usch vad det kändes jobbigt när mamma åkte för prick en vecka sedan, att vara ensam. Just det här med att vara själv ger mig smått ångest och är något jag måste börja må bättre i, för min egen skull. 
 
Redan innan skolan började i måndags hade ca. 12 personer från klassen en liten klassträff, under fredagen innan. Vi satt och pratade i timmar, jättefint. Och det är läskigt hur nära vi kommit fast vi knappt känner varandra under denna vecka, och trots att vi är 40 stycken (så många!). Efter skolan, som mest varit fylld med en massa info, rundvandring i metropolen Bjärnum, lekar, aktiviteter och lite mer info, har vi varit och badat i sjön som ligger här. Det är så vackert där, idyllen 101, och jag blir så glad och lugn av att bada i svenska sjöar på något vis. Så himla fint att träffas också, skratta, simma över till andra sidan och pusta för att alla är så trötta. Även fint att det är så nära till allt och alla här, det gör att en kan ses prick jämt om en vill! Och det vill vi uppenbarligen, för inte en kväll har klassen inte träffats på något vis. Vi har haft spelkväll, badat lite till, haft vår första klassfest i fredags, och igårkväll trängde många ihop sig i min klasskompis Charlies soffa för att se första Harry Potter-filmen. I min värld kan det inte bli bättre. Det här kommer bli min familj under året, vi har ju bara varandra här, och att vi redan umgås så tätt och ofta gör mig glad. Redan den här veckan har vi fått testa på våra samarbetsskillz i halvklass genom att skapa varsin produktion på 20 minuter kallad "Första Skapelsen". Min halva gjorde en skämtsam recap av vår första dag här på skolan, som avslutades i ett glittrigt shownummer - så klyshigt musikaligt det kan bli och jag älskar det.
 
Nya vanor har jag också börjat med, som att ta en springtur varje dag. Jag har ju aldrig sprungit? Men vår sångpedagog Stefan mer eller mindre halft tvingar oss ut i spåren för konditionen skull, så att vi ska kunna sjunga och dansa samtidigt. Och det är till min förvåning väldigt skönt att bara släppa allt och springa lite till musik i öronen (förutom när en springer vilse i skogen som jag gjorde i måndags och löpturen blir en timme istället för en halv...). Det är även en bra grej att springa när en känner sig lite ensam. Annars går det bra att bo själv, Det är ovant, men ändå ganska skönt att ha sitt lilla egna, stå och laga mat om kvällarna, diska, dammsuga. Får se hur länge den glädjen håller i sig lol. Tur att jag har Felicia dock, och Josef ett telefonsamtal bort.
 
Igår var det karnival här i Bjärnum och vi från musikteaterskolan ombads klä ut oss i röda paljetter och dansa samba efter en av vagnarna i paraden som är tradition här. Sagt och gjort, så i värmen, med endast en sambalåt på repeat i ett tempo lika snabbt som Usain Bolt, dansade och showade vi vår väg genom samhället. Efter filmmyset var vi även några som gick till Folkets Park där liveband spelade klassiska låtar av after-ski-typ som vi sjöng med och dansade till. Dansa är något vi gjort mycket denna vecka, dels på vår första balettlektion ever (min första balettlektion någonsin över huvud taget - så kul!) och på jazzdansen. Sedan har vi övat massa massa massa efter skolan, och även nu under helgen. Om endast tre timmar, när tvätten förhoppningsvis är torr, ska jag vara där och över pas de borréer och pliéer. Det är så bra med en motiverad klass som också vill. Samtidigt är jag lite rädd och känslan för att inte passa in här eller inte vara tillräckligt bra smyger sig på. Det kanske släpper eller så får jag jobba på det med - only the future can tell. Nu är tvätten klar nere i tvättstuga nr 2 så jag säger hej så länge!
 
vardag | | En kommentar |
Upp