SÅ BLEV DET HÖST

Oj vad höst det blev helt plötsligt! Framförallt här i Öret, jämfört med Skåne tycker jag. Här ligger löven i drivor på ställen och träden är knappt brandgula längre utan lutar åt det kalare hållet. Då jag kom hit i helgen åkte jag och mamma och köpte kranstillbehör på Tant Grön som jag pysslade ihop hemma. Josef skrattade åt att vi köpte mossa som de stadsbor vi är men så kan det få vara ibland! Att få leka med natur är himla roligt och ibland kan jag sakna tiden som floristpraktikant mycketmycketmycket.
 
Lite slingrande grönt från sommarens planteringar, röda (okända) bär, någon liten kastanj, torkad citrus, fejk-svamp och bjällror. Hänger fint på mammas dörr. Byter en ut lite saker i den funkar den till jul och vinter med!
 
På tal om höstiga ting är det ju Halloween idag! Josef kommer om några minuter och vi ska hem till honom och mysa. Jag vill kolla skräckfilm dagen till ära. Eller Fröken Fridmans krig då han inte sett det. Eller på Vsauce på Youtube som Johanna introducerade mig för och som jag kollar på mest hela tiden nu. Vilken fin ledighet det här är. Och kommande dagar kommer bli lika fina. Mmh. Godnatt.
 
 
vardag | | Kommentera |

SOLFIKA

En fika med solstrålen Amelia som varade från ett hej i solen klockan 13 utanför Lill-Annas till ett hejdå utanför densamma i mörker fyra timmar senare. Hon är fin hon och väldigt väldigt bra. Sprider glädje! 
 
Att det är mörkt vid fem dock - ojojoj. Det är dock mysigt och inte bara tråkigt. När levande ljus, te och filtar är bland de bästa sakerna kan en ju skatta sig lycklig i sådana här tider.
 
vardag | | Kommentera |

KOOLT

Jag ville bara dela dessa. En promenad förbi en hage med fint ljus, lagom kyligt väder och hans hand i min. Vi försökte locka till oss kon och nådde nästan ända fram men ändå inte riktigt. Så vi stod bara och såg på istället. Hur lugn den var. Fridfull, och så fruktansvärt vacker där på ängen i skymningen. Jag gillar landet och allt vad det innebär allt mer. Det är enklare, tystare och lämnar så mycket plats åt tankar och funderingar, på ett sätt som stadens hets kanske inte alltid gör. Här blir det nästan en självklarhet, mitt i all stillhet och frisk luft.
 
Jag kunde inte välja en bild, men en kanske inte måste det heller. Jag låter dem ala för sig själva istället, varenda en av dem, och hoppas de bringar lite lugn till er dag också. Godnatt.
vardag | | Kommentera |
Upp