GBG

Kolla vilken turistig bild. Gbg. Det knäppa i sammanhanget är ju dock att jag inte är en turist i Göteborg numera, jag är inte här på besök. Jag bor här nu, och det känns faktiskt helt okej. Bra nästan. Nu har skolan varit igång en vecka, till och med under helgen med både inspark och rep. Jag tänker dock att jag skriver ett separat inlägg om alla de dagarna med bilder och så någon dag när jag inte är så trött att jag nästan kollar i kors (fast jag inte kan det). Det är därför bloggen stått still också - det har inte funnits ork, vi har gjort så mycket varje dag och kväll och alla nya intryck på det och alldeles för lite sömn och listan kan göras lång. På många sätt är det underbart att vara såhär trött. Just idag är jag det t.ex. för att jag fått dansa 5 timmar idag. Hur fint är inte det på en skala? Tagit kvällskurser med, det är extra fint. Då kan en bara få vara. 
 
Efter skolan och allt kvällsdansande idag hann jag ta mig till stadsbiblioteket och det var kärlek vid första ögonkastet. Älskar bibliotek och lugnet. Jag fick sitta och läsa med denna utsikt. Det är bra fint. Bibliotekarie vore en bra grej om jag inte funnit vägen till musikalen och dansen och sången och skådespelet. Det är rätt väg dock, det vet jag, och just nu är det något av det som får allt att kännas ganska bra ibland. Även om jag bryter ihop minst 3 gånger om dagen så kan jag få dansa lite, eller sjunga lite på 'Han är en man han är ett barn' och allt blir lite bättre. 
 
vardag | | Kommentera |

OCH EN FÖRSTA SKOLDAG

Längesedan jag var såhär mentalt utpumpad som nu. Idag var första dagen av min yrkesutbildning. Mkt stört det här. Det kändes som första dagen i lågstadiet att ta spårvagnen till Järntorget, träffa nya klassen, och sedan få info och ännu mer info under bokstavligt talat hela dagen ang. kurser, examinationer, tentor, regler osv. Huvudet ville sprängas, men vi avslutade dagen med lekar och dans och sång så det kändes skönt och kul och annat bra. Dagen började även med att 2orna och 3orna sjöng Kents "Sverige" för oss i stämmor och det var så fint att höra de just de orden då. "Välkommen hit, vem du än är, var du än är". Det behövdes då för morgonen var himla jobbig för mig, ja, hela dagen egentligen, men jag är stolt över att jag gjorde det bästa av det. Klassen verkar fin, de jag pratat med (eller försökt kommunicera med på en blandning av engelska/svenska/danska  då vi har en handfull danskar i klassen!) verkar vara megabra personer såhär på första intryck. Det blir nog bra detta även om det i starten kommer vara väldigt tufft tror jag. Det blir skönt när kurserna drar igång på riktigt nästa vecka dock så jag kan foka på det.
 
Efter skolan gick vi och fikade på Magasinet. Trendiga till tusen men jag gillar stället, såklart. Skulle kunna bo där. Att ha Love i samma klass i tre år blir bra också. Ikväll har jag lagat middag, ätit glass+naturgodis i sängen framför massa Youtube och nu somnar jag nästan i min säng trots att klockan är rätt tidig för att vara jag. Skönt att vara trött ändå. Snart ska jag prata med Oskar och sen sova, natti.
 
vardag | | Kommentera |

EN FLYTT SENARE

Ugh igår flyttade vi alla grejer till lägenheten och mitt rum här. Såså lång dag och idag känner jag mig helt ärligt febrig och lite småsjuk. But let´s take it from the beginning!
 
Jag och mamma sov på hotell och åt hotellfrukke - bra start på dagen. Jätteysigt där med.
 
Jag tog för en gångs skull oen ok mängd mat som jag faktiskt orkade äta upp, hehe.
 
Vid 9-snåret åkte vi mot Shurgards magasinering där jag hade alla mina grejer. Sämsta stället på så många sätt, väldigt osmidigt och apdyrt att ha sina grejer där. Mitt förråd låg ju även på t r e d j e våningen, mitt i byggnaden så en bit från hissen med, plus att ett annat gäng tömde ut ett förråd på våningen under också så vi fick samsas/sno hissen ifrån varandra. Jättedåliga vagnar att köra sakerna på med, marken utanför sluttade, det blev jättetrångt med bilar som skulle förbi. Åh, negativiteten flödar genom fingrarna till tangenterna men lite så var det ju faktiskt. 
 
Plus att jag har ganska mycket grejer. 
 
Vi tömde ut alla lådor och lösa grejer, sen åkte mamma för att hämta lastbilen vi hyrt medan jag alltså lyckades få ut alla möbler själv. Soffa, säng, bokhylla, matbord, rubbet. Se vad lite irritation och envishet kan åstadkomma.   
 
Efter cirka 2 h var förrådet tomt och jag lycklig för att kunna åka därifrån.
 
Lite såhär såg det dock ut utanför. Ser ju inte så farligt ut på bilderna kanske, men ska en flytta in i ett rum och inte en hel lägenhet, då är det massor.
 
Jag borde dock starta flyttfirma om musikalandet skiter sig. Är bäst på att lasta strategiskt, klapp på axeln.  
 
Vi åkte till lägenheten som ligger på sjätte våningen med världens minsta klenaste hiss men började packa ur bilen och få upp grejerna. När bara möblerna var kvar i princip kom Kajsa och Love och hjälpte till/posade. Jag och Love bar upp sängen 6 våningar? Tur att soffan gick in i hissen, det är allt jag säger.
 
Sen åt vi pizza, mamma åkte hem mot Örebro och hjärtat brast lite, så stod jag själv där med alla lådor. Alltså, jag har så mycket grejer som inte behövs nu när jag bara har ett rum, men det jag behövde låg ju utspritt i varenda kartong, jag tänkte ju inte att jag skulle bo såhär då jag packade, så jag fick vackert leta igenom och packa upp alla 14 flyttkartonger plus massa pappåsar. 
Jag hade jättemycket panikkänslor nästan hela kvällen. Det känns så konstigt allt detta. Det var jobbigt att känna så när det samtidigt var så mycket som behövdes göras, men bra med kanske för då kunde jag lägga tankarna på annat. OCH! Efter massa timmar, när klockan blev 02 typ, fick allt plats, allt var uppackat och jag blev klar. Slängde till och med allt papper i återvinningen utanför och gick upp med alla 14 kartonger (som nu är 9 st. och några tomma) till vindsförrådet där på natten. Efter det tog jag den bästa duschen i livet och kom på att jag inte ätit sedan eftermiddagen. MEN! Jag hann alltså klart? Jag som hade tänkt packa upp hela helgen. Så skönt att vara så produktiv. Sov dock sämst inatt och vaknade tidigt ändå, därav utmattningen nu tror jag. Jag tänker dock inte sitta inne hela dagen utan beger mig nog till stan en sväng eller nått för att ha något att göra. Det kommer ta ett tag att vänja sig vid detta just nu. 
 
Och ja, när jag är heelt klar med rummet och spikat upp tavlor och fått upp hängmattan kommer det bilder, promise.
 
vardag | | Kommentera |
Upp