BACK IN BJÄRNUM

Nu har jag varit hemma i nästan ett dygn. Det tog en himla tid att komma hit igår pga tågstrul/SJ (skräll) med förseningar i Mjölby (igen), vilket gjordd att jag missade sista tåget från Hässleholm hit och fick ta en tom nattbuss till Bjärnum istället but I'm back. Det är väldigt skönt, mycket tankar snurrar i huvudet just nu. Bjärnum har ändå blivit hemma, och borta bra men hemma bäst typ. 

Oh, rolig grej som hänt förresten: jag har äntligen skaffat en ny mobil! Kul! Och väldigt nödvändigt. En Samsung S8 och jag är otroligt nöjd, även om jag inte riktigt förstår mig på den än. Kameran är dock amazing som sagt, ni kanske sett det på de senaste inläggen. Så mycket roligare att blogga då! 

vardag | | Kommentera |

STHLM MED ALICE

I onsdags åkte jag och Alice till Stockholm över dagen, enbart för shopping och god mat egentligen. Himla fint att få en hel dag ihop, det var väldigt väldigt länge sedan. Vi har ändå känt varandra i 14 år nu kom vi fram till (?). Vid 8 avgick bussen från Resecentrum i Öret och lite över 2 timmar senare stod vi inne på Lush vid centralen lol.
 
Fint med en bästis som delar samma besatthet som en själv!

Under (den långa) tid vi var därinne hann tjejen som jobbade där demostrera badbomber, denna är en jelly-variant. Den luktade visserligen jättefräscht men jag är fortfarande skeptisk. Vattnet ska alltså bli tjockare på något vis, och ytan täckt av en gelé-substans som kommer från en alg. Det är säkert jättemjukgörande osv., plus att jag vill stötta Lush i allt, fantastiskt företag, men jag vet inte. Alice köpte en iallafall så jag får vänta på hennes dom innan jag vågar prova haha.
 
Jag köpte vanliga badbomber istället, till mig och mamma, som äntligen börjat förstå det fina med badbomber!

Efter Lush-besöket gick vi genom ett kallt men soligt Stockholm mot Urban Deli för frukost/lunch/brunch. 

Tänk om alla matbutiker såg ut såhär? Jag som redan ser det som en fröjd att gå till Ica Bjärnum skulle leva life. Suck. Fint att det finns någonstans öht dock!

Jag åt alltså denna smörgås. För det är det, en smörgås alltså, även om det inte ser ut så. Har aldrig ätit något så vackert typ. När maten är mer fotogenisk än en själv. Jag vill ha torkade blommor på all min mat jatack.
 
Därefter gick vi butik in och butik ut. Urban Outfitters var huvudmålet, så kul at de öppnat igen!

Ytterligare en matbutik haha. I Urbans gamla lokaler på Biblioteksgatan har en italiensk matbutik/restaurang öppnat. Ännu ett otroligt ställe lord. 

Förstå att handla uppstaplad frukt, där personalen verkligen bryr sig om råvarorna? Och ja, det är bara bilder på frukt & grönt-avdelningen då jag handlar 90 % av all min mat där ändå.

Fika för att vila ben (och armar för Alice del som bar på alla sina påsar).
 
Jag i full vintermundering pga mycket mycket kallt ute.
 
Och ett hav av blommor inne på HM Home. Himla fint.
 
Vi avslutade vår tripp med burgare på Phils Burgers för att sedan traska tillbaks till centralen och invänta bussen hem som gick vid 19, väldigt trötta båda två. Lång dag blev det men det var supermysigt. Mer sånna dagar med Alice pls!
 
guldkanter | | Kommentera |

GODNATT PAPPA

Den 24 oktober skickade min pappa ett sista sms till mig. "Sov gott Emilia♥️". Vem hade kunnat veta att den skulle bli så permanent, den där sömnen? Vem hade kunnat veta att det där smset skulle bli så talande? I fredags begravdes han, min pappa. Den tyngsta dagen i hela mitt liv men samtidigt en sorts lättnad. Jag har kunnat säga hejdå nu, till den värsta delen av sorgen iallafall. Jag har kunnat säga godnatt tillbaka.

Det kom massa människor. Min farmor, farbror, kusin, folk jag inte sett på så många år. Märkligt möte. Människor som presenterade sig med förnamn som jag inte kände igen för pappa har alltid använt sina vänners efternamn när han pratat om dem. Så har det alltid varit för dem. De kom i Vans hela bunten. Kostym och Vans. Skejtare for life osv. Det var så talande alltihop för så hade pappa också kommit. Så såg han till och med ut på min student. Jag kunde inte låta bli att skratta. För vi skrattade och grät. Han betydde så mycket. Klockorna ringde. Där stod en präst som jag knappt såg genom tårarna. "Snart skiner Poseidon" ur högtalaren. Fina ord. Vi tog farväl. Det var en massa vackra blommor. Jag hade gjort ett hjärta till honom. Jag ville göra det själv. I blått och vitt såklart, som den ängel han var och är. "Final Countdown" i orgelarrangemang precis som vi önskat. Det var det finaste men det som rev upp mest. Det var vår låt, även om den aldrig varit så talande som då. Låten jag sjöng när jag var liten, som jag kunde alla stavelser i långt innan jag förstod orden. Den där fejk-engelskans bästa dagar. Och han sjöng med. Jag hoppade runt i soffan till rocken, skrattade, dansade. Det är ett av mina första minnen. Nu satt vi där. Det var så fint och bra. Hans vänner grät ut i varandras armar. Det var vackert att de var där allihop. Han betydde så mycket på något vis, inte bara för mig. Dagen efter begravningen skulle de ha en minnesceremoni i Berget, lokalen de skejtar i. De skulle skejta för honom. Han skejtar nog han med, fast på en bättre plats. Godnatt pappa. 


annat, vardag | | Kommentera |
Upp