AMERICAN IDIOT

Jag är med i rekvisitagruppen inför den här showen, främst för American Idiot eftersom det är min hemmusikal. Som tidigare nämnt har vi klottrat på plank och grejer, mest kladdat liksom, men så kom Jonna, regissören, och ville ha denna bild på undersidan av ett podie som vi har stående på högkant under föreställningen.
 
Nu fungerar ju jag lite såhär att om någon säger att det vore coolt att göra nått sånt här, då finns det liksom ingen anledning till att inte göra det, oavsett hur ambitiöst eller tidskrävande det är. Sagt och gjort, jag skissade upp en bild på ett papper fast med våra namn istället för dessa. Allas riktiga namn i ensemblen, karaktärsnamnen, lärare och ljud&ljus. Sen höll jag på varje dag och satt under ljussättningen inne i salongen under all min lediga tid och fick jätteont i nacken och ryggen pga. väldigt obekväm och statisk arbetsställning och målade upp allt på podiet. 

Jag var trött på det redan efter första dagen när jag bara kommit såhär långt haha, men samtidigt blev det nästan meditativt att sitta/stå/ligga där och måla. En fick lite annat att tänka på. 

Och efter fem dagar såg det ut nått sånt här. 

Jag improviserade en massa olika typsnitt, hitta några på nätet, tog några från originalet. Jag trodde helt ärligt inte att en skulle se att det var en hand där ett tag, att det skulle bli alldeles för kluddigt, men icke!

Som det kontrollfreak jag ibland (oftast) är vägrade jag låta någon röra den med ett ynka penseldrag ifall det blev knas. Det här med att vilja göra saker själv jämt är väl en bra men samtidigt väldigt dålig egenskap, beroende på sammanhanget.
 
En vecka tog det, främst för att jag är supernoga när jag ska göra sånt här. Men varför göra något, någonsin, om en inte gör det ordentligt, på riktigt? I helgen gjorde jag det tråkigaste - suddade ut alla blyertsmarkeringar och lackade sedan alltihop eftersom vi ska stå och gå på undersidan av podiet i en koreografi.
 
Och såhär blev det hela till slut, den omtalade handen som cirkulerat på sociala medier hela veckan från skolan och klassen lol. Jag trodde inte att den skulle bli så bra, men det blev den allt! En klapp på axeln där.
 
vardag | |
Upp