ÅR 2016

Förra året gjorde jag en recap över år 2015 på nyårsafton, och lite traditioner ska en ju ändå ha så jag tänkte att vi startar en här och nu: här kommer mitt 2016.
 
VINTER
 
Jag minns månaderna januari-mars som ganska grå. Jag tyckte inte om skolan något vidare och ville helst av allt slippa gå dit. Därför fokuserade jag istället all min energi på den tid då jag inte behövde gå dit. Jag gick på föreställningar, jobbade, fikade med Ellen, köpte massa inredning och tog långa vinterpromenader med musik i lurarna. Håret blev lila i februari också (saknar mitt lila, ljusa hår tbh). I januari flydde jag och mamma landet för några dagar till London. Shopping, turistande och bara allmänt fint var det. Repen inför Into the Woods drog igång också, med rephelger tillsammans med de människor jag trivdes som bäst med: musikalarna. <3 Mest av allt längtade jag till solen också. Minsta glimt av vårsol och jag var den lyckligaste tjejen på jorden. Och solen kom också, där i slutet av mars, det gjorde den.
 
VÅR
 
Våren blev verkligen motsatsen till vad vintern hade varit. Äntligen kom solen. Jag gick fortfarande ut på långa promenader, dock i tunnare jacka och inte lika ensam, för bredvid mig gick Tomas, killen jag hade gått i samma klass som i nästan två år men aldrig riktigt pratat med. Allt varmare kvällar spenderades på vägarna längs med svartån med honom och det kändes bra. Jag var i Stockholm en sväng och blev fotad av Stockholm Street Style (cred ändå), jag hängde med Caisa en solig helg i Eskilstuna och jag hade dansföreställningar en hel vecka och mådde bäst kort och gott. Lyssnade på James Vincent McMorrow medan jag läste serieböcker och andades ut. Såg fram emot en resa till Grekland med mamma. 
Under våren var jag även med om något av det mest fantastiska jag har upplevt: Into the Woods. Repen blev allt fler och intensivare och stressen ökade men till slut stod vi där på Konserthuset och allt blev bara till lycka istället. Världens bästa ensemble stod jag på scen med och vi ägde. Oj vad jag saknar denna tid känner jag när jag sitter och skriver det här, det blir nästan jobbigt... Men så var det ju också, för med våren kom en massa avsked. Jag spelade min sista pianolektion på Kulturskolan, min fina dansgrupp splittrades och jag var tvungen att säga hejdå till musikallinjen. Men sånt är livet antar jag.
Jag hade sammanfattningsvis otroligt mycket att göra under våren och jag bokstavligt talat sprang mellan rep och föreställningar. Samtidigt har jag nog sällan mått bättre när jag ser tillbaka på det och jag var himla lycklig och glad. Den här våren föll jag även till slut för den där pojken vid namn Tomas och den 7 maj blev vår dag där på en picknickfilt. Finaste. <3
 
SOMMAR
 
Om våren var fin kanske sommaren var ännu finare. Den kick-startades med en vecka i Chania, Grekland, med mamma. Lata dagar i solstolar med en trave böcker, god mat, mysiga eftermiddagar traskandes i butik efter butik och vackra solnedgångar i hamnen. Till och med en rosa strand hann vi med! Sedan fick jag sommarlov och fick se Ellen ta studenten, så fin dag. <3 Tillsammans bänkade vi sedan någon vecka senare hela fjärde säsongen av OITNB på ett dygn och var meget meget trötta. Resten av lovet spenderades till stora delar med Tomas, oftast hemma hos honom på landet med att göra mest ingenting dagar i sträck och det gjorde mig inte ens stressad att bara vara. En vecka spenderades dock ensamma hemma hos mig när resten av min lilla familj var bortresta med att fixa min säng som kanske är min favoritgrej i mitt rum nu.
Jag jobbade en hel del på kosten men lönen var mödan värd och efter min sommaranställning köpte jag Adele, tavlan jag hade tittat på i över 2,5 år. Mellan jobbdagarna hann jag även med en tripp till Nora en solig dag med mamma och med en glass i handen, jag såg prideparaden i ett Stockholm i ösregn med Tomas, drag-show med bästa frisören Jimmy på scen en sensommarkväll på Strömpis, ett sista häng med musikalarna, avskedsfest för Agnes som skulle flytta där alla sa hejdå till varandra, strålande dagar på stan i sandaler, picknick med Elton innan hann åkte iväg till folkis, Kolmården en dag med Tomas familj och sommarbesök på Smultrongården. Icke att glömma är ju även dagarna i Stockholm när jag och mamma bodde på Haymarket och såg Queen B på kvällen. Eufori på hög nivå.
När skolan drog igång igen kändes allt ganska bra trots allt och redan andra veckan drog klassen iväg på hajk där vi såg en fin solnedgång och så var den sommaren över. Den bästa sommaren jag någonsin haft tror jag. Bara glädje och sol och att vara kär och fina saker. <3
 
HÖST
 
Hösten kom och jag som i vanliga fall tycker det är den bästa tiden på året har nog sällan varit så ångestfylld som då. Jag insåg att kärleksrelationer kan vara allt annat än en dans på rosor och förstod plötsligt vad klyschiga filmer menar när de säger att kärlek är det bästa och det värsta som finns. Jag jobbade dock varje helg i två månader sträck så jag hade annat att tänka på också. Och hösten har ju trots detta haft sina guldkorn. Jag och Tomas var på en magisk konsert med Twenty One Pilots, jag och mamma var i Stockholm en helg för att shoppa men kom trots det hem med tomma kassar fast med fina dagar bakom oss, jag skaffade Pinterest vilket lyste upp vardagen och håret mitt blev mörkgrått. Under hösten höll jag även i mitt första evenemang helt på egen hand, mitt bioevent Let´s Play a Game på Bio Roxy. Ett arbete som både var läskigt och roligt men som framför allt bevisade för mig att jag kan, helt själv. 
I december lättade dock det där trycket och julmånaden har varit ganska fin ändå, trots orosmoln och ovisshet ibland. Jag har skaffat mig min looper som jag leker med kanske lite för sällan och jag har varit med i en produktion på Konserthuset igen, Skorstensbarnen, en julsaga för familjer. Fint att göra något sådant i jultider ändå!
 
Nu är jullovet här och idag är sista dagen för detta år. Det känns lite vemodigt men samtidigt ganska skönt. Vissa perioder av det här året har verkligen varit de bästa i mitt hittills ganska korta liv och jag kan sakna dem ganska mycket just nu. Dock leder inte det någonstans och ett nytt år ligger nu framför oss. Egentligen är det ju bara en ny dag imorgon, som vilken dag som helst. Fast den 1 januari 2017 är ändå den första dagen på det år då jag tar studenten. Det år då jag fyller 20 (knäppt ändå?). Det år då jag antagligen flyttar hemifrån. Och det är ganska stort. Just därför ska detta år firas in med Tomas, hemma hos mig. Och vi ska leka vuxna och göra risotto. Och jag ska få min första nyårskyss vid slottet och allt ska vara sådär klyschigt och löjligt trots kaos på stan vid den tiden.
 
Gott nytt år finaste ni. Gott nytt år. <3
 
annat, vardag | | Kommentera |
Upp