LIDINGÖ, BLOMSTERTRÄDGÅRD OCH FINT HÄNG

Fin dag i Stockholm dokumenterad i ett inlägg på nästan 100 bilder kommer här!
 
Jag vaknade i en soffa hos Hulda på Lidingö där hon bor inneboende hos några släktingar, fast i en stuga på tomten. Solen sken in genom det här fönstret, det första jag såg när jag vaknade, jättevackert.
 
Vi tog sovmorgon, gjorde oss iordning och gick sedan till Lidingö centrum, cirkus 10 min promenad därifrån.
 
Åt frukke på ett fik och pratade om livet, skolor och annat viktigt och oviktigt.
 
Johanna vill ta bilder på mycket märkligt...
 
Sen hittade hon en gunga, och påstod att hon tyckte det var skönt att få gunga in i trädets blad. Bilderna säger ju något annat, men kul hade hon nog iaf. Gjorde massa boomerangs, blev knuffad för att komma högre, ända tills gungan gick sönder och vi pep därifrån haha.
 
Påväg tillbaka till Hulda visade hon oss denna helt magiska blomsterhandel. Johanna med sitt extrema intresse för växter och jag som liksom henne brinner lite extra för det där. Det kunde inte bli bättre!
 
Helt amazed av miljön och att någon tagit sig tiden och haft intresse och hjärta nog att skapa allt detta är helt otroligt!
 
Det såg nästan ut som i madam Sprouts växthus i Harry Potter! Dröm.
 
Vi hittade roliga stolar, blev tillsagda att se coola ut för bilden av Hulda och lyckades sådär efter femtioelfte tagningen.
 
Lite cool ändå dock. 
 
Och mycket glad!
 
Smala trappor tog en högre och högre upp. Högst upp låg detta lilla rum, inhängnad enbart av ståltråd, likt en stor fågelbur!
 
Älskade Samsung som tar helt fantastiska bilder för att komma från en liten telefon, trots allt hat mot android den får av folk (läs Oskar).
 
Älskar denna bild. Älskade denna plats.
 
Johanna med, egentligen, trots skeptisk min. 
 
Vill ha ett stort växthus so bad i framtiden. Där en kan ha vindruvor, citrus, fikon, oliver och allt annat som inte klarar av vårt klimat här egentligen. 
 
Mest av allt vill jag dock ha ett citronträd. Ett vackert ett med stora gula citroner och blommor som doftar bortom denna värld och som en blir alldeles lugn bara av att titta på. Ett sånt.
 
Inne i själva blomsterbutiken (det andra var med av en omgivande trädgård förstod vi det som) fanns till exempel en liten husvagn. Hur ballt?
 
Och en massa udda kaktusar och jag ville ta med prick allihop hem.
 
Mycket konstiga växter också som vi aldrig hade sett! 
 
Han som hade butiken var på lunch när vi kom men hans hund sprang runt och gjorde oss sällskap!
 
Tänk att ha en så stor kaktus. Åh. Hela denna butiken var ett vill-ha-begär. Så fin miljö, som i en film, och en kunde inte sluta titta. Vi gick runt och kollade på allt om och om och om igen. Växter överallt, spegelväggar som gjorde att allt såg så mycket större ut, och till och med grejer i hela taket.
 
Wow vilken arbetsplats!
 
Det såldes växter planterade i snäckor på annordningar som gjorde att en kunde hänga upp dem i ett fönster eller liknande. Så himela coolt.
 
Johanna kan hon.
 
Ännu mer citrus!
 
Och en gigantisk hortensia!
 
Ett så fantastiskt ställe. Fann knappt ord, helt förtrollade gick vi runt där i en väldigt lång tid.
 
Påväg till Hulda letade vi skugga för att se videona på Johannas gungande på detta mycket märkliga vis. Så oklart vad vi håller på med.
 
Här bor Hulda!
 
På tomten till detta jättefina hus!
 
Vi packade ihop våra grejer och tog pendeln in till stan, mot Huldas jobb, ett café där de gör sin egen italienska glass. Supermysigt!
 
En kunde till och med se på glasstillverkningen, där en kvinna arbetar enbart med att göra just glass. Drömjobb?
 
Jätteroliga smaker också - vattenmelonsorbet, kaffe latte eller chokladsorbet, för att nämna några. Vi fick provsmaka, sedan välja och njuta. Så gott också!
 
Johanna tyckte min glass matchade miljön och min outfit.
 
Jordgubb, saltlakrits, kokos!
 
Tredje försöket till en bra bild på Johanna med sin glass, som även den matchade henne. Omedvetna val eller inte, ingen vet.
 
Därefter gick vi till humlegården!
 
Så grönt och fint! Därefter en snabb tur på stan innan jag sa hejdå till Johanna och Hulda, kramade om dem och gick mot centralen och mitt tåg tillbaka till Öret.
 
Jag hann även köpa tokmycket bär på vägen, för alldeles för mycket pengar, men vad gör det? Speciellt eftersom det är något av det bästa som finns. Liksom sol. Och blommor. Och en massa massa annat.
 
Det var det hele! xoxo en som uppenbarligen gillar att knäppa på tok för många bilder per inlägg.
 
vardag | |
Upp