PUERTO PLATA IGEN

Häromdagen var det lite molnigt, vädret går upp och ned här i snabba vändningar även om det 80% av tiden är strålande sol. Vi bestämde oss då iaf för att ta en taxi in till Puerto Plata igen och traska runt där lite själva - trodde vi ja. När vi klev ur taxin möttes vi av en äldre man som presenterade sig som guide och body guard och skulle gå med oss förstod vi snart. Han sa att han var tvungen att göra det pga vår säkerhet. Alla turister gick runt med guider i staden. Och visst är det sant att det är kriminellt här, och folk kollar på en när en går förbi, men kriminellt är det inte. De ser det påtvingade guidandet som ett sätt att tjäna pengar på tror jag.

Tänk om det såg ut såhär i grå Sverige - lite färg på husen. Här ska alla hus återskapa färgerna som finns i naturen här är tanken!

Central Park i Puerto Plata, julpynta som allt annat. 

Vi blev visade till deras katedral som guiden pratade sig varm om. Vi blev lotsade precis överallt av honom - han väntade på oss i butikerna, stoppade bilar åt oss då vi skulle gå över gatan osv. Till sist blev det lite påfrestande även om det bara är hans jobb. 

Frukt säljs lite överallt...

...och deras sten Larimar finns kanske på ännu fler ställen.

Vi hamnade faktiskt i vad som antagligen ses som en butik med bra shopping här och det var kul att se även om inget riktigt höll mig i smaken! Detta är ju då inget shoppingland precis, allt är superbilligt men vi köpte inget ändå. Snart sätt vi i taxin påväg tillbaka igen men då strålade solen på oss iallafall och vi la oss vid poolen på hotellet istället! 

resor | |
Upp