ATT PANERA FETAOST

Att panera fetaost kan vara bland det bästa som någon någonsin kommit på. En kanske tänker att det måste bli fruktansvärt salt, men icke! Jag äter det kanske lite för ofta, men det är så jäkla gott. Jag bara måste dela detta med er och ni måste bara testa det, för att sprida lite matglädje i det här otroligt trista vädret. Det är himlans enkelt också, när tillochmed jag klarar av det utan minsta
problem! 
Det är nästan löjligt enkelt att göra, och för själva paneringen behöver man endast:
 
✍️ Någon typ av feta i blockform
✍️ 1 ägg
✍️ En del vetemjöl
✍️ En del ströbröd
 
Ett block räcker till en person ganska exakt, men är ni fler, gör mer!
 
Viktigt! att torka av osten innan man panerar för att det här ska funger öht. Jag gjorde misstaget en gång och skippade det. Jag säger bara: gör det inte. Totalförstört.
 
Vispa sedan upp ägget i en skål och blanda ihop lika stora delar mjöl och ströbröd i en annan. Sedan är det bara att dela osten (jag gör det lite halvdant sådär pga finare, haha) och doppa varje bit i det uppvispade ägget och sedan täcka den med ströbröd-mjöl-blandningen. Tips är att bara lägga ostbiten i ströbrödsblandningen och sedan skaka skålen lite fram och tillbaka. Mycket smidigare än att behöva pilla runt den med fingrarna, det blir bara kladdigt.
 
Sedan återstår bara att steka i lite olja på medelhög temperatur tills paneringen är gyllenbrun. Ha inte för varm panna, då smälter osten, och det vill en inte.
 
En kan ju ha panerad fetaost till lite vad man vill, men jag tycker det blir bäst i sallad. Den här gången tog jag lite av det jag hade hemma men förslagsvis bör man ha i lite gröna blad, lite tomater (såå gott till osten), granatäpple, lite gurka kanske..
 
...och olika bär. Det är ett måste för mig i sallader sedan jag blev vegetarian pga bästa någonsin. Som efterätt till middag fast tillåtet varje dag. Den här blandningen som man hittar på Willys är den bästa jag lyckats hitta pga innehåller så många bra, styckfrysta bärsorter. Perfekta blandningen verkligen. 
 
Sedan slängde jag ihop en dressing av det jag hittade hemma, och i och med att osten har en viss sälta fick det bli en söt en att kompletera med som innehöll honung, fikonmarmelad, hallonvinäger (vinäger är min stora kärlek i livet. <3) + salt&peppar. 
 
Och såhär blev slutresultatet. Slängde på lite brie också som den ostfanatiker jag är. En perfekt middag att avnjuta efter en stressig dag då den går supersnabbt att göra och känns precis lagom grön och bra!
 
mat och recept | |
Upp