ÅR 2019

Nu är det återigen dags för denna årliga tradition. Jag har förövrigt gjort en kategori för dessa inlägg nu här på bloggen så de går lätt att hitta om en nu vill det. Bilderna är utan inbördes ordning som vanligt i detta inlägg, blandade huller om buller. Håll till godo!
 
VINTER
 
 
Salig blandning av bilder här. Jag firade in det nya året på en strand i Dominikanska Republiken med sand mellan tårna och fyrverkerier på hela himlen. Det kunde ju ha vittnat om ett helt fantastiskt kommande år, men så blir det ju sällan. Den där resan var fantastisk dock, och allt var så vackert. I början av det nya året hann vi både med safari ute i buschen, jag klippte håret för 150 kr, vi åkte till den berömda paradisön - och kan vi bara diskutera hur brun jag var? För att vara jag alltså. Once in a lifetime typ. Annat som hände då vi kom hem var att jag åkte ut till Vrångö på jobbintervju och trivdes som fisken i vattnet - och fick jobbet! Jag och Oskar åkte ut dit en helg efteråt för att kolla läget på ön och det var svinkallt. Annat jag och Oskar gjorde var att testa att göra hemmagjord pasta vilket blev förvånansvärt bra för att vara första gången. Vi sökte även Artisten ihop, det gick pissdåligt för mig, men en erfarenhet rikare iaf! Så lät det inte då dock, haha... Vi upptäckte även indisk mat och han brukade hänga hos mig på söndagarna och kolla serier. Nån helg var jag självklart hemma i Örebro också, och en annan var det finsittning med GÖSK och jag fick ha min balklänning igen. Jag gick även med i styrelsen för just GÖSK som ekonomiansvarig där i februari någon gång och i skrivande stund håller vi på att planera nästa finsittning. Treorna på skolan hade sitt slutprojekt i musikal och jag såg prick varenda föreställning då jag var dörrvärd. Annars minns jag vinter som grå, därav brist på bilder om en jämför med resten av året. Farmor var väldigt sjuk och jag besökte henne på sjukhuset och det var hemskt att se. Jag ville aldrig vara själv under vintern samtidigt som jag kände att jag behövde det och det var en konstig balansbana. Jag umgicks mycket med bästa Jessan dock och vi hittade varandra - fyfan vad glad jag är för det - och jag sov mycket hemma hos henne och Daniel. Det stödet var guld värt.
 
VÅR
 
En ska inte värdera året och sätta vissa delar av det på prispallar och andra inte, men våren sög nog mest trots att jag ser glad ut på nästan alla bilder. Självklart var jag det också ibland, men under våren krashade jag, började på antideppen, mådde så himla dåligt, blev skickad till akutpsyk av skolan och fattade ingenting, hade inget där att göra, och blev direkt hänvisad till vårdcentral istället. Vården var ett väldigt kaos, men jag hade fina vänner omkring mig genom det. Examinationerna led lite av detta och jag blev till slut sjukskriven och var så vilsen, men jag gick till skolan ändå. Jag åkte dock hem till Örebro för lov och sömn (och måla mammas balkongmöbler) plus till Oskar för att få andas lite. Och sen fortsatte skolan med allt vad det innebär och jag bloggade knappt något alls. På helgerna var jag på the Concept och praktsierade, där treorna sedan hade sin slutshow som var så himla bra. Jag fyllde även 22 år och det firades där. Mamma kom till Götet för första gången sedan jag flyttade hit och vi fick mysa en hel helg. Några helger började jag även jobba ute på ön för att läras upp inför sommaren och fick baka och laga mat i mängder. Vi åkte till Bjärnum för reunion (igen) och kolla på vårshowen men jag minns bara att jag hade grov ångest och ville hem igen. Natten innan sov jag dock hos Ida med Johanna i Malmö och vi såg musikalen Mathilda och det gjorde resan neråt i Sverige så värd ändå! Vi i GÖSK ordnade den årliga fotbollsmatchen mellan PAS och BA och jag stod för korvgrillning, Klara kom på besök en helg och vi kollade in blommorna i Trädgården, vi åkte ut med Zelda till Fiskebäck för promenad, jag, Jessan och Daniel och hon var inte supernöjd, jag såg Ola Salos show och var så imponerad, klassen var uppe och såg kortegen på valborg, och jag spenderade massa egentid i Botaniska Trädgården uppe på berget med en bok i handen. Jag planterade massa fröer som jag såg börja växa men som sedan dog och det blev inget mer med det. En helg hade Oskar, Love och Charlie spelning i Säffle och jag var självklart där och supportade. Mitt i allt detta flyttade jag också, till min lilla etta på 22 kvm, och fick hjälp av fina klasskompisar plus målade om den innan inflytt. Det var stressigt att flytta när jag mådde som jag gjorde men det gick relativt smidigt iaf och jag trivs så bra här nu. Våren avslutades med redovisningar i teater, tema på sista danslektionerna, balett utomhus och sedan en avslutningsmiddag med skolan som var så fin och då var jag glad på riktigt för då var det sommar och jag kunde få andas ut lite. Och jag hade klarat hela första året på PAS! När jag ser på det såhär i efterhand gjorde jag otroligt mycket under våren fast jag mådde som jag gjorde, och det känns som jag inte orkade nått. Men det gjorde jag ju beviserligen. Och de där tabletterna började självklart hjälpa där i slutet av våren och det var så otroligt troligt skönt, även om det var lite läskigt också, för innebar det egentligen att jag mådde bättre? 
 
SOMMAR
 
Och vilken sommar det blev sedan! Jag mådde generellt så himla bra och trivdes verkligen i allt. Några dagar efter skolavslutningen åkte jag och Oskar till Köpenhamn för att kolla på Wallmans och fira min födelsedag. Efter det började jag jobba och som jag älskar mitt jobb. Jag lärde känna underbara kollegor, lära mig så otroligt mycket, baka jättevackra saker att ställa i montern, äta supergod mat varje dag, lägga upp SÅ många räktallrikar, skratta en massa, vara sönderstressad vissa dagar och knappt hinna andas till att typ inte ha nått att göra andra dagar (då det spöregnade). Jag kunde bada i havet både innan och efter jobbet och Vrångö är så otroligt vackert. Jag åkte otaliga timmar båt men det var så värt det för att få komma ut dit. Att en kan vara så nöjd med en arbetsplats är fantastiskt. Vi hade även en kick-off och sen en AW på Vrångös flotte (så mysigt) och massa kvällar med häng med kollegorna. Och mina fina chefer ska vi inte prata om, så otroligt givmilda och fantastiska människor. Nog om jobbet haha, jag jobbade visserligen mycket men lite ledig emellanåt var jag ju också! Jag hängde i Fiskebäck för kvällsbad, planering av Grease med Jessan och grillning. Jessan och jag åkte även till Nääs en natt och det var ett så fridfullt dygn. Återigen så glad åt henne! Jag hängde en massa på min balkong som jag inredde i början av sommaren, oftast med en deckare i handen. Jag hade på mig 3/4 långa kjolar mest hela tiden, gymmade typ varje dag (jag som inte satt en fot på ett gym innan denna sommar men jag lärde mig sakta men säkert), hade dejter med mig själv och gick ut och åt och jag har dansat och sjungit (i in-ear!) på stora scenen på Liseberg för invigningen av Partille Cup och det var en så häftig upplevelse (20 tusen i publiken!!). En dag uppfyllde jag min sommars stora dröm och åkte och plockade jordgubbar själv. Jag firade midsommar med Lovisa och Love, gosade massor med Felicia, oftast på den där balkongen under sena sommarkvällar, och åkte och hälsade på i Örebro. Mamma följde spontant med till Göteborg också och vi sov i en liten stuga på Vrångö och hon fick se ön och jobbet. Supermysigt. Jag hängde i Säffle med Oskar och hans familj med, för att se Västanå, bada i kalkbrott och hoppa från klippor (fast jag inte hoppade från högsta...), bygga på teatern inför Chess och i slutet av sommaren hjälpte jag honom flytta hit till Göteborg. Så avslutade jag och mamma sommaren med en halvspontan resa till fantastiska ön Naxos i Grekland som båda blev totalt förälskade i. Hotellet, stranden, staden. Vi åkte en dag till Mykonos där allt var vitkalkat och otroligt vackert, vi åkte massa båt (ibland läskigt), jag snorklade en massa och sen fick jag ju spendera massvis med tid med världens bästa person - mamma. Plus att jag fick massa sommarfräknar. Sånt är fint.
 
HÖST
 
 
Hösten har varit en känslomässig jäkla bergodalbana. Inte ångestmässigt för en gångs skull, för det sköter medicinen, men med typ allt annat. Saker jag faktiskt väljer att inte ta upp här på bloggen, men jag har varit så glad att jag svävat på moln, jag har blivit sårad, varit förbannad, känt mig förvirrad, otroligt ledsen, skitarg, beslutsam och allt däremellan. Sen blev ju min älskade Felicia sjuk och jag var tvungen att ta bort henne vilket var otroligt sorgligt. Min bästis sedan 15 år tillbaka. Men hon har det bättre nu, min ängel. <3 Mycket fint har ju hänt med såklart, mest sånt ändå. Skolan började och vi höll i insparken, med tillhörande skräckhus och hade en så rolig kväll, utspökade till max. Jag har repat med AMTS inför Grease-sjoket i Alingsås, åkt till Nääs igen, med både Jessan och Daniel den gången och haft det fantastiskt roligt (och badat i skitkall sjö), varit hemma i Örebro på lov och helger och hundgosat samt träffat vänner och blivit besatt av hårspännen i alla dess former. Hejdå hårbanden alltså. Jag har fortsatt jobba på ön vissa helger, fortsatt egendejta mig själv, och gått på flera konserter - Andreas Moe (en av de där egendejterna), Dannys krogshow och Molly Sandén på Liseberg. Jag har även varit ute mer den här hösten än vanligt (dvs fortfarande ganska lite haha), renoverat lite i Jessan och Daniels nya lägenhet (som de nu bor i!), shoppat en hel del, lärt mig koreografier från Youtube på håltimmar och lärt mig att jag kan på egen hand om jag vill. Och köpt min nya fantastiska rosa dator! Påtal om rosa hade jag rosa hår ett tag och det lär komma tillbaka igen. Jag har varit ovanligt mycket på Liseberg (där jag nu åkt prick allt!!), inkluderat alla skräckhus vid Halloween. Jag och Hampus var även på bio en massa, både på It 2, Jokern och Midsommar. Några bra, några inte. Jag har sökt praktik på Göteborgsoperan för Cabaret till nästa år och det var supernervigt men så roligt. Tyvärr fick jag det inte, men upplevelsen var superkul ändå. Mamma var här en helg och jag firade hennes födelsedag och hon blev överraskad, och även Alice var här en helg för att shoppa, äta gott och åka till Universeum - så himla mysigt. Jag har gått ut och ätit en del, ofta med Jessan, och testat nya ställen som jag älskar. Och förälskat mig i bao buns, wow. Jag har även varit på Mr. Cake en gång och det lär bli fler, ett magiskt ställe. Där var jag med Liv och Jessan och de har betytt så himla mycket båda två. Benet har gjort asont och jag har varit hemma en del från skolan, men oftast dansat på ändå och till och med testat på vouging vilket var så kul. OCH! Jag har ju skaffat instagram, wowowow. emiliaolsevik heter jag där. OCH! Jag lyckades ändå få godkänt i allt den här terminen och jag är så stolt! Allt! Annat fint som hänt är ju Astrid, min älskade pälsboll som jag hämtade i slutet av november. Hon är kärlek hon. Hösten var mycket kärlek ändå.
 
JUL
 
Jag brukar ju göra en kategori för jul här så fortsätter med det. Att det kan hända så mycket just då, men det gör det ju. Jag har myst en massa hemma i mitt juliga hem (som jag pyntade i början av november, ja), där Astrid varit den största stjärnan. Hon är en så fin katt, så otroligt snäll och mysig. Vi har spelat in kårens julkalender här också, och jag har haft tre julkalendrar att öppna själv varje dag (2 till mig, 1 till Astrid). Jag och Jessan har pusslat 1000 bitar Rapunzel med hjälp av Liv och blev till slut klara. Vi hade en väldigt rolig julfest med skolan - tema julkalendrar och jag fick leva ut min Tjuvarnas Jul-dröm med ett helt gäng. Och sen har det varit en massamassa musikal! Vi har först och främst haft redovisningar i skolan, i grupp, min duett med drömpartnern Liv, och en spontan duett med Jessan. Jag såg Chess i Säffle en helg och var så imponerad av alla vänner. AMTS hade premiär med intensivvecka, genrep och allt sånt. Resultatet blev så bra och jag var helt amazed av alla på scen. Och sen var jag ju i London och såg en massa - Hamilton, & Juliet och Come From Away. För jag var i London, om ni missat det liksom. Det har inte mina följare på instagram heller om vi säger så, hehe... Och vad mycket fint vi gjorde där. Harry Potter, Lush-spa, Coppa Club Igloos, Camden, shopping, all julbelysning, god mat och tid med familjen. En fantastisk resa. Sen en massa egentid i mellandagarna när jag kom hem, lite långtråkigt men sånt behövs. T.ex. för att skriva tenta, kolla upp benet hos läkare och få det röntgat (väntar på resultat och håller tummarna och försöker att inte tänka för mycket på det) - och det här inlägget såklart. 
 

Tänker bjuda på två extra bilder här med, superjuliga båda två, som skolan la ut på sin instagram. Och Facebook. Och ja, det är jag. Som tomte. Som gör styrkeövningar. Ja, hjälp mig:

 
NU
Jag blir alldeles sentimental och lite gråtig då jag ser tillbaka på året. Så mycket tuffa stunder och så mycket otroligt fina. Och det är så MYCKET. Så mycket minnen så en blir helt överväldigad då en ser det såhär. Och jag är så otroligt tacksam för precis allt och jag är så lyckligt lottad som får göra det jag gör och som får skratta så mycket som jag gör. Som har så fina människor omkring mig. Men det allra viktigaste är att jag efter det här året, just nu, känner mig mycket starkare och lyckligare med och i mig själv. Att jag kämpar för mig själv och nu försöker sluta på min medicin. Att jag tar hand om mig själv och ser mig själv. Jag är trots allt mitt allra viktigaste sällskap att trivas med. Och jag är så stolt över mig själv.
 
Gott nytt år fina ni, tack för att ni hänger här. Nu går vi in i ett nytt årtionde - wow. Alltså, jag kommer fylla 30 år under kommande 20-tal, hur sjukt är inte det? Och antagligen göra en massa andra vuxensaker, men så säger de ju att jag är just det nu. Vuxen. Haha, konstig grej. Jaja, återigen, gott nytt år!!
 
årsresuméer | | Kommentera |
Upp