BLUE BAY

Vi bor på ett så himla fint hotell här, himla drömmigt. Tänkte visa det! 

Dominikanska republiken är ju som jag nämnt ganska kriminellt och det är vakter för att komma in i området där alla hotell ligger här, efter stranden Playa Dorada. Utöver det står det även vakter vid varje enskilt hotell och där finns även bommar. Direkt när en kommer i  i området här syns en stor skillnad från de fattigare delarna utanför. Här är allt rent, inget skräp i dikena, mycket blommor, allt är välskött. Även en golfbana finns. De där skillnaderna kan en ju fundera över. 

Entrén är kanske något av det finaste haha, men ljuset där är så fint ju.

När vi kom hit hälsades vi med välkomstdrinkar av personal iklädd tomteluva. Personalen här kanske är det som är mest utmärkande för hotellet för alla är så otroligt trevliga och glada. Vi har till och med ett handslag med en av servitörerna liksom, och varje dag frågar hur många som helst hur en mår med ett leende bara en går runt på hotellområdet. Det är fint att se! 

Lobbyn där jag ligger och läser när jag vill fly för stark sol. Otrolig takhöjd är det överallt här med, superfint!

Bufférestaurangen! Allt från värma rätter till bröd, sallad, kall mat, frukt, dessert och ett hörn där det ska finnas nyttigare mat. De gör även pasta eller steker fisk/kött åt en om en vill.Såhär kan till exempel frukosten se ut!

Då finns till och med ett stånd för smoothies och en kan få omelett. Frukostarna lär kännas tråkigast när en kommer hem igen...

Mina tallrikar ser dock oftast ut såhär oavsett tidpunkt på dygnet, helst med passionsfrukt till också.

Pool 1 och ingången till bufférestaurangen som har öppet frukost, lunch, middag helt enkelt. 

Pool 2, precis bredvid och lite grundare. Där är även poolbaren aka det är här alla hänger. Här pumpas även musik ut under dygnets alla vakna timmar, partysemester typ. Det finns såklart en till bar som har öppet kvällstid här med. 

Och scenområdet med showerba som tyvärr inte imponerar något alls. De dansar bara, och osynkat dessutom. Ingen sång. Vi har dock gått danskurs i batchata, en av deras nationaldanser här en kväll, och det får jag ge hotellet - jäklar vad de hittar på aktiviteter. Är det inte kamp i poolen mellan personal och gäster i en massa grenar eller vattenballongkrig så är det öldrickartävling  volleyboll, cocktailtävling osv. Hela tiden finns nått att göra om en vill! 

De här armbanden måste vi ha på oss 24/7 för att visa att vi tillhör hotellet här.

Hotellområdet i sig är så himla lummigt och fint med massa växter som omringar de vitakalkade husen. Vi får inte ens hänga ut kläder på tork här då det skulle förstöra estetiken som de säger. Den ni. 

Mellan husen finns en tredje mindre pool. Här ligger även hotellets spa och allt är mycket tystare och lugnare. Skönt att det finns en sån del med ibland.

Och min favoritpalm! Vem har ens en sån? Haha, bara jag kanske. 


Som sagt, det är väldigt vackert här och området är dekorerat med statyer och fontäner osv. 
Och här är vårt rum, 7114! Det är skönt att ha markplan så en slipper trappor. Det blir kul att komma tillbaka till all skolans träning sen som ni hör lol. 

Utanför vårt rum finns även en trädgård med vildvuxna orkidéer. Tänk att de kan växa såhär. 

Bredvid rummet finns även en liten kiosk där en kan köpa solkräm, snacks, alkohol och cigarrer såklart. Och byta handdukar till stranden cirka en miljon gånger om dagen. 

Precis vid rummet går också denna bro ned mot havet, över ett litet mangroove-träsk. Det är en häftig miljö här. Och ni märker ju hur bra vårt rum ligger till. Helnöjda!

En går även förbi en fontänprydd dam där massa fåglar bor i en skyddad miljö.

Kolla så vackert här är, wow. 

Väl nere på stranden möts en av massa solsängar. Detta är drömmen.

Strandbaren där de även serverar mat dagtid om en inte vill gå upp till buffén. På kvällen öppnar de även grillrestaurangen hör, och den som serverar fisk och skaldjur. Uöver de finns ju den orientaliska restaurangen som ligger bredvid entrén. 

Och stranden i sig. Lagom varmt i vattnet med, tur det för det blir väldigt varmt i solstolen ibland. Tänk vad fint att jag får vara här! 
resor | |
Upp